ارتش جمهوری اسلامی: ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای شرقی با دیوار ۴ متری محصور شد آمریکا بمب‌افکن‌های اتمی در نزدیکی مرز اوکراین مستقر کرد با پادرمیانی چین؛ فتح و حماس بیانیه پایان اختلافات امضا کردند ژاپن ۴ شهرک‌نشین صهیونیست را بابت اعمال خشونت علیه فلسطینی‌ها تحریم کرد مراسم تحلیف پزشکیان سه‌شنبه هفته بعد (۹ مرداد) برگزار می‌شود + جزئیات وزیرکار در مجلس از عملکرد پایگاه رفاه ایرانیان دفاع کرد ادامه دیدارهای رئیس جمهور منتخب | برخی مقامات گزارش دادند هریس: ما پیروز انتخابات می‌شویم حماس درباره یورش صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی هشدار داد وزیر یونانی، ترکیه را تهدید نظامی کرد واکنش پزشک بایدن به خبر مرگ رئیس جمهور آمریکا حمله راکتی حزب‌الله برای نخستین بار به شهرک صهیونیست نشین تسوریال انفجارهای شدید در حیفا و عکا در سرزمین‌های اشغالی باقری حادثه تیراندازی در عمان را محکوم کرد نانسی پلوسی از هریس حمایت کرد مقامات امنیتی اسرائیل با خروج از غزه موافقت کردند باقری‌کنی: حمایت بی‌دریغ یمن از مردم مظلوم غزه مایه مباهات امت اسلامی است حزب‌الله لبنان محل استقرار نظامیان صهیونیست را هدف قرار داد یورش نظامیان صهیونیست به «طولکرم» (یکم مرداد ۱۴۰۳) نیروی دریایی سپاه: شناور خارجی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس را توقیف کردیم (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

شایسته سالاری، درس غدیر

  • کد خبر: ۱۷۲۹۷۹
  • ۱۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰
شایسته سالاری، درس غدیر
درباره غدیر و اتفاق تاریخی آن روز بسیار نوشته اند و بسیار شنیده ایم، اما آنچه که از نگاه این قلم باید سرلوحه این تحلیل‌ها قرار گیرد، این است که در این روز یک گزینش تاریخی روی داد و آن هم گزینش برتر بود و بنانهادن مرام سیاسی اجتماعی شایسته سالاری.

انتخاب امام علی (ع) رویه‌ای درس آموز برای آیندگان بود تا در انتخاب‌ها به گزینی را اصل بدانند. البته این انتخاب دلایل و پشتوانه عقلی و منطقی و دینی و تجربی فراوانی داشت که در طول زندگی پیامبر اکرم (ص) بار‌ها به اثبات رسیده بود.‌

می‌دانیم که این به گزینی ریشه قرآنی هم دارد؛ هنگامی که حضرت یوسف از زندان آزاد شد، درباره مسئولیتی که به او واگذار شد، چنین تعبیر شده است که «مرا سرپرست خزائن مصر قرار ده که نگه دارنده و آگاهم». بنابراین، توانایی و آگاهی و تخصص دلیل چنین انتخابی برشمرده می‌شود. در نمونه‌های دیگر قرآنی نیز تعبیر‌های مشابهی دیده می‌شود.

درواقع انتخاب امام علی (ع) نیز به نوعی بر چنین استدلال‌هایی استوار بود؛ چنان که در روایتی از پیامبر گرامی اسلام (ص) نقل شده است که پارسایی، بردباری و مدیریت نیکو ویژگی‌های اساسی برای هر گزینشی است.

خود امام علی (ع) نیز همین رویه را پیش گرفت و به ویژه در نامه به مالک اشتر برای گزینش کارگزاران و نظامیان، معیار‌ها و ملاک‌های متعددی را بیان می‌کند: «در امور کارگزارانت بنگر. آن‌ها را آزموده به کار گیر و محور گزینشت میل و گرایش شخصی ات نباشد. زیرا این دو کانونی از شعبه‌های جور و خیانت است و از میان آن‌ها افرادی که باتجربه‌تر و پاک‌تر و پیشگام‌تر در اسلام اند برگزین. زیرا اخلاق آن‌ها بهتر و خانواده شان پاک‌تر و همچنین کم طمع‌تر و در سنجش عواقب امور بیناترند.» خود حضرت نیز در گزینش‌ها بر این اصول که پاک دستی و تجربه و مهارت را اصل می‌داند، عنایت داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->